Σχετικά με εμένα

Ονομάζομαι Σπυριδούλα Κούρτη και είμαι δασκάλα Ειδικής Αγωγής.

Το βασικό μου πτυχίο είναι από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας. Εργάστηκα για 15 χρόνια ως δασκάλα γενικής εκπαίδευσης σε δημόσια σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά. Τα περισσότερα χρόνια σε σχολεία της περιοχής του Χαϊδαρίου. Έπειτα έκανα διετή μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή στο πανεπιστήμιο Πατρών και πρόσφατα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών.

Ως δασκάλα γενικής αγωγής καλούμουν να διαχειριστώ περιστατικά μαθητών με διάφορες δυσκολίες και αυτό με παρότρυνε να προσανατολιστώ προς την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Τα τελευταία 10 χρόνια είμαι υπεύθυνη δασκάλα Τμήματος Ένταξης. Πιστεύω πως η χρήση του διαδικτύου και των Η/Υ, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην μάθηση και στην εκπαίδευση γενικότερα όλων των μαθητών, αρκεί να γίνεται με μέτρο. Θεωρώ πως κάθε μαθητής είναι μια διαφορετική περίπτωση και χρειάζεται να ανακαλύπτουμε με ποιους τρόπους μπορεί να μαθαίνει καλύτερα.

Σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι η συμβουλευτική γονέων γιατί πιστεύω πως η συνεργασία της οικογένειας με το σχολείο είναι καθοριστικός παράγοντας για την πορεία και την εξέλιξη κάθε μαθητή.